Weboldalunkon sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek.

Menü

5 tipp mielőtt falmatricát vásárolsz!

A falmatrica dekoratív, olcsó, könnyen felhelyezhető és tartós. Ahhoz, hogy örömöd leld benne és sokáig dísze legyen otthonodnak, a vásárlás előtt célszerű néhány szempontot átgondolni!

1. Válaszd ki a felületet, ahová a falmatricát tervezed!

Van egy üres falad, amit díszítenél? Feldobnád valamivel a nappalit vagy a gyerekszobát? Vizsgáld meg alaposan a faladat! A falmatrica nem alkalmas a fal hibáinak elfedésére. Nedves fal, illetve több rétegű festés esetén a matrica nem tapad megfelelően. Lehet, hogy felragad, de néhány héten, hónapon belül leválhat a falról - a felső réteg festékkel együtt.

Ha szükséges tedd alkalmassá a faladat a régi festékréteg eltávolításával, csiszolással, gletteléssel majd festéssel. A festést követően hagyd 1-2 hétig száradni a falat, majd ragassz bátran!

2. Tudtad, hogy a falmatrica nem csak falra ragasztható?

A falmatrica szinte bármilyen egyenletes, sima felületre, így plafonra, tükörre, üvegfelületekre, zuhanykabinra, csempére, bútorokra, hűtőszekrényre, ajtókra is felhelyezhető!

Bizonytalan vagy? Kérj próbamatricát vásárlás előtt!

3. Falmatrica vásárlás előtt mérd meg a falad!

Akár a falmatrica mellett döntesz, akár más faldekorációt választasz, érdemes előre megmérned a felületet, ahová matricát keresel. A falmatricák több méretben kaphatóak, így lakásod, bútorod méretének megfelelően tudod azt kiválasztani. A pontos méreteket a termékleírásoknál találod!

fa falmatricaA padlótól indul a minta vagy a kanapé fölé kerül?

Vedd figyelembe, hogy a minta szabadon variálható elemeket tartalmaz vagy szimmetrikus, kötött motívumokat. Egy nagy fa falmatrica a padlónál kezdődik, így itt a magasságot és a szélességet is figyelembe kell venned. Ügyelj rá, hogy a matrica ne kerüljön a bútor takarásába!

Ha ornamentikát szeretnél a kanapé fölé, akkor a motívum hossza a legfontosabb. Elég ha 120 cm-es vagy 2 méternél hosszabb kell?

A több elemből álló falmatrica csomagok tartalmát, illetve a kisebb kiegészítőket kedved szerint variálhatod, ragaszthatod fel a falra. Te döntöd el, hogy az összes felkerül-e falra vagy csak egy része!

4. Milyen színű faltetoválást válassz?

faltetoválás színskálaVedd figyelembe lakásod stílusát, a falad és a bútoraid színét!

A falmatricák színesek, nyomtatással készülnek. A faltetoválások előre nyomott színes fóliából készülnek vágással, faltetoválások esetében te választod ki az otthonodhoz leginkább illő színt! Fehér, fekete, csokibarna és lila a legkedveltebb falmatrica színek.

A színek hatásáról itt írtunk. 

5. Elég ügyes vagy?

A falmatricák felhelyezése nem igényel különösebb tapasztalatot. A kisebb, több mintából álló matricák (gyerekszoba falmatrica szettek) egyszerűen felragaszthatóak. Az applikáló fólia használata megkönnyíti a kisebb vékonyabb részek felhelyezését pl. állatoknál vékonyabb testrészek. A hibák – pl. légbuborék marad a matrica alatt - a matricák visszaszedhetősége miatt könnyen korrigálhatóak. 

Nagyobb méretű motívumok estén – pl. 1 méternél hosszabb indaminták, nagyméretű fák felragasztásnál jól jöhet a segítség, könnyebb lesz, ha ketten fogtok hozzá a ragasztáshoz!

Segíthetünk? Ha bizonytalan vagy a megfelelő falmatrica kiválasztását vagy felhelyezését illetően bátran hívd ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a 06 30 692 2595 – ös telefonszámon!

 

 

 
 

Keresés