Weboldalunkon sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek.

Menü

Gyerekszoba: tapéta vagy falmatrica kerüljön a falra?

Gyerekszoba: tapéta vagy falmatrica kerüljön a falra?

Egy újonnan kialakított babaszoba vagy gyerekszoba esetén mindig kérdés, hogy mivel dekoráld azt, milyen színű festék, milyen mintájú tapéta vagy egyéb faldekoráció kerüljön a falra. Blogbejegyzésünkben ezt a témát jártuk körbe, a tapétát és a falmatricát hasonlítjuk össze! Nem titok, hogy mi a falmatrica mellett döntöttünk!

 • A falmatrica felhelyezése egyszerűbb! Felragasztása nem igényel szaktudást, az egyszerűbb falmatricák (több kisebb minta egy csomagban) különösebb kézügyességet sem. Ragasztó, vödör, ecset és asztal sem kell hozzá. Ezzel szemben a tapéta felhelyezéséhez többnyire szakember szükséges.
   
 • Ha a gyerekszoba fala nem igényel festést, vagy a festés óta eltelt 2-3 hét, amint megkaptad a csomagod, egy kicsi tervezés után, azonnal hozzáfoghatsz a ragasztáshoz.
   
 • A falmatricázás jó móka, a gyerekek is tudnak segíteni benne.
   
 • A falmatrica felhelyezése kevesebb kosszal, bár kicsit több hulladékkal jár.
   
 • A falmatrica szettek egyes darabjait számtalan formában variálhatod, míg a tapéták mintája fix és ismétlődő! Az egyszerű mintájú falmatricák, faltetoválások és néhány termék kivételével egy szettben egy minta egyszer található meg! Tehát nem fog ugyanaz a baglyos vagy állatos minta ismétlődni a gyerekszoba falán.
   
 • A mintás tapéta felhelyezése nagyobb precizitást igényel, mint a falmatrica felragasztása. A falmatricák és faltetoválások között találsz könnyen és nehezebben felragaszthatókat is! Egy nagyobb összefüggő falmatrica vagy nagy méretű faltetoválás felhelyezését, jobb ha ketten csináljátok!
   
 • Nagyobb méretű minták (autók, macik) is ragaszthatóak a falra.
 • Nem csak a falat díszítheted vele, hanem az ajtót, a bútort, a plafont, csempét, üvegfelületet, sőt a padlót, de akár a tapétát is!
 • A legolcsóbb tapétából egy tekercs kb. 3.900Ft. Ez általában 53 cm széles és 10 méter hosszú. Belmagasságtól és az egyéb kiegészítőktől függően 1,5-2 méter széles falfelületet tudsz ezzel dekorálni! Járulékos költség a tapétaragasztó, ecset, illetve ha nem házilag csinálod, akkor a szakember munkadíja.
   

Webáruházunkban kapható csomagokkal dekorálható falfelület:

 • 118*22 cm / 134*22 cm-es falmatrica csomagok: legalább 0,5-1 m2 közötti falfelület
 • 118*45 cm / 134*45 cm-es falmatrica csomagok: legalább 1-1,5 m2 falfelület
 • 118*67 cm  / 134*67 cm-es falmatrica csaomagok: legalább 2 m2
 • 118*134 cm / 134*134 cm-es falmatrica csaomagok: 4-5 m2

A fenti adatok irányadóak, de nagyban függenek attól, hogy hány darab matricát tartalmaz egy szett, illetve, hogy hogyan rendezed fel a mintát a falra. A kisebb és több matricát tartalmazó csomagokból ritkább elrendezéssel nagyobb falfelület dekorálható. Egy virágos ornamentika csomagnál a minta adottságai miatt a kisebb falfelületet fog a faltetoválás lefedni.

 

 • Ha meguntad a falmatricát egyszerűen húzd le a falról! Könnyebb eltávolítani, mint a tapétát, megfelelő minőségű fal esetén minimum 1 éven belül nyomtalanul visszaszedhető. A gyerekszoba festése után vagy újrafestés nélkül újabb szettel dekorálhatjátok a szobát!

További dekorációs tippeket és ötleteket a termékképeknél is találsz! A gyerekszoba színének kiválasztásáról itt írtunk.

Itt választhatsz falmatricát:

lányos falmatricák ►

falmatricák fiúknak ►

falmatrica babáknak ►

állatos falmatricák ►

összes gyerekszoba falmatrica ►

Keresés