Weboldalunkon sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek.

Menü

Gyakran ismételt kérdések

Milyen felületre lehet felragasztani a falmatricát?

A falmatricák alapvetően bármilyen sima, egyenletes felületre felragaszthatóak, így festett falra, üvegre, csempére, fémre, bútorlapra, tapétázott felületre. Ügyeljünk rá, hogy a felület legyen száraz, tiszta, zsír és pormentes! A matrica felhelyezése előtt célszerű a falat egy puha törlőkendővel áttörölni.

Festés és tapétázás után legalább 2 hét száradás szükséges a falmatricák felhelyezése előtt.

Amennyiben bizonytalan vagy abban, hogy a falfelületed alkalmas-e matricázásra, próbáld ki azt először egy kevésbé látható felületen!

 

Milyen felületre nem tanácsos felragasztani a falmatricát?

 • meszelt falfelületre
 • latex vagy szilikont tartalmazó festékkel festett falra
 • frissen festett falra
 • egyenetlen felületre

 

A falmatricát fel lehet ragasztani fa ajtóra is?

Igen. A falmatrica bármely sima, egyenletes felületre felragasztható, így erre a célra beltéri fa ajtó is alkalmas.

 

A falam színe átlátszik a falmatricán?

Nem, a falmatricák és faltetoválások teljes mértékben fednek, azaz eltakarják az eredeti felület színét.

 

Mi az az applikáló fólia és szükséges-e a matricák felragasztáshoz?

Az applikáló fólia egy átlátszó, hordozós, un. átvivő fólia, mely falmatricák, tetoválások felhelyezésében lesz a segítségedre. A matricák felhelyezéséhez szükséges méretű applikáló fóliát a csomagod tartalmazza.

A falmatricák, faltetoválások két részből állnak – egy hordozóból, illetve a nyomatból.

 • A kisebb, egyszerű matricákat a hordozójáról való lehúzás után akár applikáló fólia használata nélkül is fel lehet helyezni a kívánt felületre.
 • A bonyolultabb, több apró részt, vékonyabb mintákat, vonásokat - mint indák, szirmok, karok, lábak - tartalmazó falmatrica, faltetoválás csomagok (pl. Orchidea falmatrica csomag, Játékos tanulás számokkal, Színes vidám baglyok) esetén javasoljuk az átvivő fólia alkalmazását.

Ebben az esetben első lépésben egy simítóeszköz segítségével helyezd az applikáló fóliát a felragasztani kívánt falmatricára. A falmatrica hordozójának eltávolítása után a minta így egyben marad. Ragaszd a matricákat a kívánt felületre, majd húzd le az applikáló fóliát. A fólia többször használható!

 

Milyen segédeszközök szükségesek a falmatricák felhelyezéséhez?

 • ceruza, radírgumi, vonalzó, vízmérték – a falmatrica helyének kijelöléséhez
 • maszkoló vagy festőszalag – a falmatrica felragasztás előtti rögzítéséhez
 • olló – a minták vágásához
 • simítóeszköz – a falmatricák rögzítéséhez
 • hajszárító
 • tiszta puha ruha – a falfelület portalanításához és a matricák felragasztás utáni átsimításához

 

Visszaszedhető-e a falmatrica anélkül, hogy sérülne a fal?

Ez függ a fal minőségétől, továbbá attól is, hogy milyen régóta van fent a matrica. Megfelelő minőségű falfelület esetén kb. fél évig tudod eltávolítani gond nélkül! Eltávolítás előtt célszerű a matricákat hajszárítóval kicsit átmelegíteni. Ha bizonytalan vagy ragaszd a matricákat inkább ajtóra, bútorra vagy üvegfelületre!

 

A falmatricák többször felhasználhatóak?

A falmatricák többszöri felhasználását – visszaszedhetőségük ellenére – nem ajánljuk, mert többszöri eltávolítás után veszítenek a ragadó képességükből, illetve el is szakadhatnak. A felragasztást követően – megfelelő falminőség esetén - természetesen van lehetőség a korrekcióra.

 

Az egyes csomagokban szereplő matricák egyesével is felragaszthatóak vagy egyben kell felragasztani az ívet?

A csomagokban található matricák egyedileg körülvágottak, tehát egymástól függetlenül ragaszthatóak a kívánt felületre. Bizonyos faltetoválásoknál - pl. virágos faltetoválások - célszerű az egyes elemeket együtt felragasztni a falra, ezt a termékhez csomagolt applikáló fólia segítségével tudjuk megtenni. Természetesen ezek a minták is mind egyedileg körbevágottak.

 

Hogyan válasszak méretet?

A falmatricákat a nyomtatáshoz ívre rendezzük fel. Az egyes matricák pontos méretét a további termékképeknél találod. A csomagokban található matricák egyedileg körülvágottak, tehát egymástól függetlenül ragaszthatóak a kívánt felületre. A felragasztás utáni méret függ attól, hogy mennyire közel kerülnek egymáshoz a matricák.

Minimális távolság esetén, tehát ha egymáshoz közel kerülnek a matricák:

 • 1 - 1,5 m2  falfelület esetén: 118*22 cm / 134*22 cm-es falmatrica csomagot válassz
 • 1 - 2 m2 falfelület esetén: 118*45 cm / 134*45 cm-es falmatrica csomagot válassz vagy több kisebb csomagot rendelj
 • legalább 2 m2 falfelület esetén : 118*67 cm  / 134*67 cm-es falmatricát válassz vagy több kisebb csomagot rendelj
 • 4-5 m2: a legnagyobb 118*134 cm / 134*134 cm-es falmatrica csomagot vagy több kisebb csomagot rendelj

ha ennél nagyobb felületet szeretnél dekorálni, nagyméretű falmatricát keresel, kérd egyedi ajánlatunkat vagy kombináld csomagjainkat! Ehhez az egyes falmatricák leírásánál adunk tippket és ötleteket.

Bizonyos faltetoválásoknál - pl. virágos faltetoválások - célszerű az egyes elemeket együtt felragasztni a falra, ezt a termékhez csomagolt applikáló fólia segítségével tudjuk megtenni. Természetesen ezek a minták is mind egyedileg körbevágottak.

 

Mennyi a várható szállítási idő?

A várható szállítási idő 3-5 munkanap, mely abból adódik, hogy a webshopban kapható falmatricák és faldekorációs termékek saját gyártású termékek, melyeket a rendelést követően nyomtatunk, illetve vágunk ki.

 

Milyen csomagolásban kapom a falmatricát?

A falmatricákat és faltetoválásokat – applikáló fóliával együtt – feltekerjük, majd ezt követően vastag falú hosszúkás dobozba csomagoljuk. Ha a termék a gondos csomagolás ellenére a szállítás során megsérül, kérjük lépj velünk kapcsolatba!

 

Lemosható a falmatrica?

Igen. Kisebb szennyeződés esetén egy enyhén nedves ruhával vagy szivaccsal töröld át azt.

 

Óriás méretű falmatricát szeretnénk, a kínálatban szereplő méretek között nincs ekkora.

Egyedi elképzelések, igények, kínálatunkban nem szereplő minták és méretek esetén kérjük, hogy kérjen tőlünk ajánlatot!

 

Vállalják a falmatrica felragasztását?

Nagyobb méretű matricák, üzlethelységek, éttermek belső dekorációja esetén. Kérem, hogy ezzel kapcsolatban kérjünk tőlünk árajánlatot!

 

Lehetséges a kiválasztott falmatricák színének módosítására vagy azok kész termékek?

A falmatricákat egyedileg készítjük, azok a rendelést követően kerülnek kinyomtatásra. A színek módosítása vagy falmatricák más méretben való rendelése és egyéb egyedi igényekkel kapcsolatban keressen minket telefonon vagy e-mailben!

 

Hogyan bizonyosodhatom meg arról, hogy a falam minősége megfelelő falmatricázáshoz?

A nálunk rendelt - nagyobb méretű - falmatricákhoz próbamatricát mellékelünk, melyet egy nem feltűnő falfelületen előzetesen kipróbálhatsz! 

 

Micimackós falmatricát keresek, de nem találtam a ilyet a gyerekszoba falmatricák között.

Sajnos nem tudunk segíteni. A Walt Disney mesék figurái szerzői jogi védelem alatt állnak, melynek használatához engedély szükséges. A BeePrint Falmatrica Webáruház nem rendelkezik disney falmatrica és más mesehős pókember falmatrica, verdás falmatrica, minecraft falmatrica készítési jogával. A kínálatunkban szereplő matricák saját gyártásban készülnek Magyarországon. Itt tudod megtekinteni gyerekszobafalmatrica kínálatunkat!

 

Kedvezményes kuponkódom van, hol tudom azt érvényesíteni?

A kedvezményre jogosító kupont a fizetési folyamat során a kosárnál tudod érvényesíteni a "Kupon beváltása" részben. Ebben az esetben a kedvezmény automatikusan érvényesítésre kerül, ha a kosárérték eléri azt az összeget, amely felett igénybe vehető a kedvezmény.
 
 
Kérjük figyelj arra, hogy a kedvezmény kupon használata minden esetben minimum kosárértékhez kötött!

Keresés